La Vista - logo

Nieuw - CryoPen

In het kort

De CryoPen is een instrument voor het verwijderen van moedervlekken, ouderdomsvlekken, fibromen en andere goedaardige huidoneffenheden. Hiermee kunnen we de plek tot op de millimeter nauwkeurig bevriezen.

Wat is Cryotherapie?

Cryotherapie is bevriezing van ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats. Het ongewenste weefsel sterft vervolgens af en wordt vervangen door gezond weefsel. Er wordt gewerkt met de CryoPen, hiermee kan het ongewenste weefsel tot op de millimeter nauwkeurig en gecontroleerd behandeld worden. Tijdens de behandeling ondervindt u weinig of geen ongemak. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden.

Wat gebeurd er in de huid?

Het intracellulair vocht (het vocht in de huidcel) bevriest, waardoor er hele kleine ijskristalletjes ontstaan in de huid. Het celmembraan (de buitenste rand van de cel) scheurt, waardoor de celstructuur wordt vernietigd. De temperatuur in de cel daalt van +37 graden naar –27 graden. Na de ‘snelle’ bevriezing, ontdooit de huid weer langzaam.

Waarom kiezen voor deze techniek?

De toepassing van rechtstreekse bevriezing op de huid zorgt voor een complete controle van de temperatuur en behandelingszone.

Voordelen van deze nieuwe techniek:

 • De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden
 • Pijnloos
 • Nauwkeurig, op de millimeter na
 • Geen littekenvorming
 • Dieptewerking is volledig onder controle
 • Toe te passen op alle goedaardige, ongewenste huidletsels

De CryoPen is geschikt voor de behandeling van ongewenst weefsel zoals:

 • Goedaardige pigmentvlekken
 • Ouderdomsvlekken/wratten
 • Lentigo solaris (levervlek)
 • Syringiomen (zweetklier tumoren)
 • Hyperplasie
 • Gewone wratten
 • Steelwratten
 • Bindweefselbultjes

Of uw huid geschikt is voor een behandeling is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken.

Wie komt er niet in aanmerking voor een CryoPen behandeling?

U komt niet in aanmerking indien er sprake is van zwangerschap, een auto-immuunziekte of suikerziekte, ontstekingen in het te behandelen gebied of huidkanker. Tevens komt u niet in aanmerking indien u niet tegen koude kan of overmatig bent blootgesteld aan de zon.

Het consult

Tijdens dit gesprek bekijken we of u geschikt bent voor een behandeling met de CryoPen. Hierbij zal er gevraagd worden naar uw medische achtergrond en/of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Op basis van uw persoonlijke wensen bekijken we welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Voor de behandeling

Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser/IPL behandelingen in het te behandelen gebied zijn ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht.

De behandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden. Daarna zal het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriest worden met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1ste keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kunt u een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven wanneer u pijn voelt.

Na de behandeling

Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot 6 weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Het resultaat

Het resultaat van de CryoPen is per persoon en per indicatie verschillend.

Gemiddeld aantal behandelingen

Na 1 behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms herhaald worden.

Mogelijke risico’s en complicaties

Na een CryoPen behandeling kan er roodheid, zwelling en korstvorming ontstaan. Deze huidreacties zijn volkomen normaal en trekken vanzelf weg na circa 1 tot 2 weken. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen.

Nazorg

Behandel de huid met uiterste voorzichtigheid en houdt de huid goed schoon.

Houdt de huid de eerste 24 uur droog. U mag na 24 uur gewoon douchen maar voorkom dat u te hard met een washandje over het behandelde gebied gaat. Het laten stromen van het water over het behandelde gebied is voldoende.

Roodheid en zwelling trekken vanzelf weg. Na enige tijd kleurt uw huid donkerrood tot zwart.

Laat de korstjes die ontstaan genezen, absoluut niet aan krabben om littekenvorming te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af.

Het behandelde gebied mag niet blootgesteld worden aan zonlicht/zonnebank. Indien algehele blootstelling niet te voorkomen is dient u op het behandelde gebied iedere 2 uur zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30 aan te brengen gedurende 6 weken.

Prijs behandeling

Er wordt een starttarief gerekend van € 50,00 voor maximaal 5 indicaties. Indien je meer dan 5 plekjes wil laten verwijderen, rekenen wij + € 10,00 per indicatie.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met La Vista DaySpa en plan eventueel een gratis en vrijblijvend intakegesprek in.