La Vista - logo

Botuline Toxine

Rimpelbehandeling met Botuline toxine

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. De gebieden die hier het meest last van hebben zijn:

  • Horizontale voorhoofdsrimpels
  • Horizontale en verticale fronsrimpels
  • Kraaienpootjes.

Botuline toxine blokkeert het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwtjes in de huid en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat u maximaal effect heeft, daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Een behandeling moet in eerste instantie elke 3 maanden herhaald worden. Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-9 maanden.

De behandeling

Door middel van een gestandaardiseerd intakeformulier wordt er gekeken of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling. Voordat u behandeld wordt, moet u een behandelovereenkomst met uw arts tekenen. Hiermee bevestigt u dat u goed geïnformeerd bent over dit product en de behandeling en dat u de arts toestemming geeft tot een behandeling. Een behandeling duurt ongeveer vijftien minuten en wordt door de meeste klanten niet als pijnlijk ervaren. Er is geen huidverdoving noodzakelijk.

Na de behandeling met Botuline toxine

Het is belangrijk dat u twee uur na een behandeling met deze injectable behandeling niet gaat liggen. Ook is het onverstandig om de eerste twee uur sporten te beoefenen. U mag het gebied niet masseren, maar het is wel verstandig om de eerste twee uur de spier die behandeld is aan te spannen. Is de frons behandeld dan moet u dus boos kijken. De dag nadat u bent behandeld gelden geen beperkingen.

Risico’s en bijwerkingen

Botuline Toxine is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat dit middel onder de geneesmiddelenwet valt, is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen, complicaties etc., voordat het op de markt is toegelaten. Ook op lange termijn is dit middel veilig, gezien het al meer dan dertig jaar gebruikt wordt en er tot op heden nog geen nadelige effecten geregistreerd zijn. Bijwerkingen die mogelijk kunnen optreden na een behandeling zijn: enige roodheid in het behandelde gebied, een kleine bloeduitstorting en wat lichte zwelling. Deze behandeling wordt met recht een “ lunchtime treatment” genoemd omdat je eigenlijk niet ziet dat je behandeld bent.

Ben ik niet te jong voor deze behandeling?

In principe kun je beginnende rimpels ook heel goed met Botuline toxine behandelen. Het voordeel van een beginnende rimpel is dat hij vaak helemaal weg is na deze behandeling. Is de rimpel al een stuk dieper dan moet er soms een combinatie gemaakt worden met een rimpelvuller. Een ander voordeel is dat deze behandeling ook een preventief effect heeft. Begint u vroeg met deze behandeling begonnen, dan worden rimpels ook niet dieper en heeft u waarschijnlijk nooit rimpelvullers of andere behandelingen nodig voor deze rimpels.